Utbud och produkter från Loreal Paris

Det franska skönhetsmärket Loreal Paris startades så tidigt som 1907, då kemisten Eugéne P.L Schueller lyckades experimentera fram en mycket innovativ och framgångsrik hårfärg. Hårdvård var alltså starten för det idag mycket välkända, och ett av världens största skönhetsmärken. Nästa steg i resan var att börja producera produkter inom fler kategorier – bland annat inom hudvård och smink.

Loreal Paris filosofi

Loreal Paris är som sagt ett av världens största skönhetsmärken och till deras filosofi hör bland annat att kunna erbjuda kunderna ett brett sortiment av produkter till ett bra pris. Vid tillverkningen används ingredienser av hög kvalitet och vetenskapliga studier ligger bakom dom flesta av produkterna.

Hårvård

Resan för Loreal Paris startade som sagt med hårvård – hårfärg för att vara mer specifik. Idag finns mer än bara så i denna kategori, även om man än idag tillverkar och säljer hårfärger av olika slag, alltifrån toningar till blekmedel och permanenta färger som är avsedda både för hemmabruk och för användning på salong.

Under kategorin hårvård finner man bland annat schampon, balsam, inpackningar och serum. Även stylingprodukter så som hårspray, mousse, gelé och vax finns att hitta i utbudet.

Hudvård

Även inom hudvård kan märket idag erbjuda ett brett sortiment, med alltifrån rengöringar och masker till återfuktande hudkrämer för både ansikte och kropp. Hudvård från Loreal Paris finns för både kvinnor och män och precis som många andra hudvårdsmärken finns en hel del olika serum att välja bland.

Smink

Kategorin smink var förvisso inte först ut men kanske är det den som kommit att växa sig allra störst för märket. Här finner du allt du kan tänka dig inom just smink, bland annat:

  • Mascaror
  • Ögonskuggor
  • Foundations
  • Puder
  • Läppstift

Kort och gott kan man säga att allt man behöver i sin sminkväska för att kunna piffa till sig vid olika typer av tillfällen finns att hitta i märkets utbud.

I Loreal Paris utbud finns det mesta man kan tänka sig inom skönhetsprodukter och det som skiljer sig från många andra är att priset är relativt lågt. Många av produkterna, vare sig det är hårvård, hudvård eller smink ligger runt hundralappen – även om det såklart finns både dyrare och billigare produkter också. Märket har även en rad kända dotterbolag och finner du inte det du söker kan du alltid kolla utbudet hos något av dessa.