Så hittar du inspiration när du ska renovera hemma

Så hittar du inspiration när du ska renovera hemma

Budgetrenovering eller renovering från grunden? Oavsett vilka renoveringsprojekt man tar sig för i sitt hem behövs en viktig ingrediens – inspiration. För att hitta inspiration när du ska bygga nytt och renovera hemma är sociala medier ett väldigt bra verktyg. Även tidningar, bloggar och andra sidor på nätet kan hjälpa för den som klurar på vad nästa förnyelse i hemmet ska bli. Läs fler tips här!

Renovera hemma – hitta inspiration på nätet

Internet är en bra källa till inspiration när det gäller det mesta – alltifrån matlagning till stora renoveringar. Det finns både bloggar och andra sidor som skriver om olika typer av byggtips och liknande som passar för den som ska renovera hemma – det går till och med att hitta steg för steg-beskrivningar för olika projekt. På Youtube finns massor med videos där man kan se hur man målar eller tapetserar om en vägg, hur man lägger ett golv och mycket annat.

Även sociala medier är ett bra verktyg för den som letar inspiration inför att börja renovera hemma. Många konton är rena ”renoveringskonton” där man får följa med i stora som små projekt. Både pågående och färdiga renoveringar kan vara inspirerande och ge nya idéer!

Gör hembesök hos vänner och bekanta

Ett annat bra sätt att hitta inspiration för den som ska renovera hemma är att göra många hembesök hos släkt, vänner och bekanta. Kanske känner du kanske någon annan som nyligen renoverat hemma – då kan det vara en perfekt inspirationskälla.

För den sakens skull behöver man inte kopiera personens lösningar rakt av men man kan hitta idéer och lösningar som man kanske inte hade kommit på själv.

Det här kan du kolla på när du gör dina besök:

  • Små detaljer så som lister
  • Stora lösningar, till exempel förvaring
  • Helheten

Sista utvägen för krångliga projekt

För den som står inför en mer omfattande renovering där till exempel planlösningen ska ändras, eller där det är en besvärlig planlösning, finns en sista utväg för att få ordning. Det är att anlita en arkitekt som kan hitta den bästa lösningen. Även om det blir dyrt så kan det i slutändan vara värt det och ska man börja riva väggar eller andra känsliga moment så kan det faktiskt vara nödvändigt att ta hjälp från ett proffs.