Hur kan profilprodukter hjälpa mig i min marknadsföring?

Hur kan profilprodukter hjälpa mig i min marknadsföring?

Kärt barn har många namn… Det finns många synonymer till profilprodukter. Blir du också förvirrad av alla olika termer? Presentreklam, promotionprodukter, profilkläder, profilreklam, giveaways och reklamartiklar är bara några av de termer som används för samma fenomen, nämligen att man använder en viss typ av fysisk produkt för att kommunicera och marknadsföra sitt företag. Man försöker ta fram en produkt med maximal exponering av varumärket eller ett speciellt budskap. Det kan handla om kläder, block, usb-minnen, paraplyer eller golfbollar. Företagen satsar hela tiden mer pengar på profilprodukter och står idag för en stor del av de svenska företagens totala investeringar i reklam varje år. 

Hur kan profilprodukter hjälpa mig i min marknadsföring? 

När man använder profilprodukter så kommer du på sikt att stärka ditt företags image och identitet. Varumärket kommer att nå ut till flera potentiella kunder till en relativt billig kostnad, mycket billigare än reklam i tidningar eller på TV. Man ska alltid anpassa profilprodukter efter målgruppen så därför måste du väl känna till vilken typ av kunder du har, om det är en övervägande del män eller kvinnor och i vilket åldersintervall de befinner sig i. Har ni bristande kunskaper om era kundsegment så kan ni skicka ut enkäter för att få reda på mer. Då kommer era profilprodukter att vara ännu effektivare. 

Hur ser profilprodukter ut? 

Det finns många olika produkter som man kan använda som profilprodukter. Helst bör de ha en yta där man kan trycka en logo eller ett budskap på. Innan du beställer din profilprodukt ska du alltid be om bildskiss av hur produkter kommer att se ut när den är färdig så att ni inte får en obehaglig överraskning när produkten väl är färdig och upptryckt. Man ska alltid utgå från sin grafiska profil när man väljer designen på profilprodukten. Profilprodukten ska alltid ligga i linje med den design ni har på hemsidan och visitkort och andra trycksaker. Givetvis ska ni använda era företagsfärger. 

Vad ska jag mer tänka på när jag använder profilprodukter? 

Eftersom det finns så otroligt många olika profilprodukter att välja på så ska ni tänka på att välja en produkt som ligger nära era värderingar och kärnvärden. Välj inte en produkt av dålig kvalité men inte heller en alltför dyr produkt, det blir för kostsamt i längden för de flesta företag. Man vill ha en profilprodukt som håller länge och som kunden kan använda under lång tid för att sprida ert budskap, nästan som en levande reklampelare!