Direkt utbetalning

Behöver du ta ett lån som ger dig pengarna direkt? Då kan smslån vara aktuellt. Smslån är en typ av lån som oftast begränsar sig till mindre summor. Vad som gör denna sorts lån unikt är just att du får pengarna insatta på kontot direkt. Oftast tar det inte mer än ett par timmar som mest. Direkt utbetalning kan ibland vara nödvändigt, kanske har du räkningar som inte kan vänta eller något annat ekonomiskt bekymmer som snabbt måste kunna lösas. Så länge du vet att du får in pengar igen snart så att du kan betala tillbaka lånet är det inga problem. Se exempel här.

Fällor vid snabb åtgärd

När det kommer till smslån med direkt utbetalning gäller det att vara försiktig. Det finns många nackdelar med den här sortens lån, bland annat höga räntor. Räntan är själva ”hyran” för lånet och brukar ligga på en procentsats. Smslån har oftast en oerhört hög ränta och dessutom en väldigt kort löptid. Det vill säga återbetalningstid. Det är inte ovanligt att du endast har en månad på dig att betala tillbaka lånet. Detta är viktigt att kolla upp innan du ansöker om direkt utbetalning, annars riskerar du att hamna i en ond cirkel med ännu fler smslån som du inte kommer att kunna betala.

Låna inte av fel anledningar

Smslån har fått ett väldigt dåligt rykte, mycket beror på att många personer med ekonomiska problem tagit smslån som de sedan inte lyckats betala tillbaka. Därefter har de fortsatt att ta lån efter lån för att lösa sina skulder. Smslån är egentligen inte alls till för dig med dålig ekonomi utan för den som har stadig inkomst och koll på läget. Säg att du har god ekonomi och just bokat en semesterresa. Dagen innan flyget bär av går bilen sönder och du måste akut använda sparpengar för att laga den. Det är ju inte helt lägligt i och med att du just ska iväg på resa. Då kan det istället passa med smslån med direkt utbetalning som du sedan kan betala tillbaka när lönen rullar in. Om du inte kan avstå från en del av framtida löner bör du inte ta ett lån.