Köp klänning online? – Ja men tänk på att…

Med hundratals modebutiker online (både svenska och utländska) är utbudet extremt stort. Utvecklingen har gått snabbt mot en ökad näthandel och minskad handel i fysiska butiker. Det finns flera fördelar med att köpa klänningen online. Men man bör även vara uppmärksam på vissa punkter: Köp klänning online – men tänk på att:

  1. Svenska butiker har alltid minst 14 dagars returrätt

All handel som sker online omfattas av distansköpslagen. Det innebär att du alltid har rätt att returnera din klänning till en E-handel inom 14 dagar utan att behöva ange orsak. Inom denna tid kan man kräva att få tillbaka pengarna – förutsatt att varan är oanvänd.

Detta gäller däremot enbart för företag som omfattas av svensk lagstiftning. Det kan därmed vara bättre att köpa från en svensk butik online än en utländsk.

  1. ”Försiktigt undersöka klänningen”

Du får inte använt den klänning du vill byta inom bytestiden. Öppna förpackningen försiktigt och undersök plagget. Du kan även prova klänningen hemma innan du bestämmer dig. Men det är stor skillnad på att prova en klänning 10 – 20 minuter mot att ha den på sig under en galakväll…

  1. Kolla upp frakt och retur

Under lång tid har ett flertal modebutiker erbjuder både fri frakt och fria returer. Flera klädbutiker har däremot slutat med detta och erbjuder bara fri frakt om man köper över en viss summa eller begränsat antal returer. När en klänning köps online kan det därmed vara smidigt att först kontrollera vilka villkor som gäller kring frakt och retur.

  1. Köp passande accessoarer

Många butiker har guider, inspiration eller specifika inriktningar på sitt utbud. Därmed är det lätt att hitta passande accessoarer till klänningen. Det är inte ovanligt att butikerna just tipsar om passande accessoarer i samband med att klänningarna presenteras online.

Fundera även på när klänningen ska användas för att därmed lättare välja både rätt modell och utseende.

  1. Hitta inspiration

Instagram, bloggare eller Youtube? Oavsett var man vänder sig finns det modeintresserade som kan bjuda på inspirerande inlägg, coola kläder och tankar kring nyaste modetrenderna. Ofta är dessa betydligt mer personliga än de reportage som erbjuds i modemagasin. Hitta den influencer som har samma smak som dig – och hitta kläder som passar.

Hitta inspiration och köp klänning online – Det är på nätet som bästa utbudet finns.