Om att jobba som konsult som läkare – så är det

Undrar du hur det egentligen är att jobba som konsult som läkare? Om du aldrig tidigare har gjort detta kan det såklart kännas lite skrämmande. Du kan ha flera olika frågor och spörsmål som du går och grunnar på. Här tänkte vi därför besvara några av dessa.

För utöver en rädsla kring att behöva lämna en arbetsplats som du är bekant med kan det även finnas flera andra rädslor och frågor. Det kan röra allt från praktiska frågor till sådant som mer handlar om nyfikenhet eller osäkerheter. Med detta sagt går vi nedan igenom en del av de frågor som många ställer kring livet som läkarkonsult.

Dessa frågor har många jobbet som konsult som läkare

Har du funderat på att kanske bli konsultläkare? I sådana fall har du säkert många frågor som du gärna skulle vilja ha svar på. Till de vanligare frågorna hör dessa:

  • Hur får jag betalt? När du jobbar som konsult som läkare kan du välja mellan två olika anställningsformer. Du kan antingen vara anställd direkt av bemanningsföretaget och i sådana fall får du lön. Eller så startar och driver du ett eget konsultföretag och fakturerar i sådana fall bemanningsföretaget för dina tjänster. Inget av dessa alternativ är bättre eller sämre än det andra – det är helt upp till dig vilket du föredrar.
  • Var kommer jag jobba? Även detta är helt och hållet upp till dig (inom vissa gränser förstås). Det finns många olika uppdrag att välja bland och dessa har en varierande geografisk placering. Du kan till exempel välja att jobba i olika delar av vårt avlånga land, eller varför inte välja en placering i till exempel Norge?!
  • Var kommer jag bo? Du kan även ha frågor som rör ditt boende under den tid som du arbetar som konsultläkare. Detta beror på var i landet du ska jobba och hur långt framåt i tiden uppdraget sträcker sig. Men ditt bemanningsföretag kommer vara behjälpliga när det kommer till det här med boende. Du kommer med andra ord inte att lämnas vind för våg utan att ha ett boende färdigt när du ska börja jobba.