Jämför alla mobila bredband – att titta på

Jämför alla mobila bredband - att titta på

Behöver du skaffa ett nytt mobilt bredband? Det finns tjänster på nätet som effektivt jämför i princip alla mobila bredband på den svenska marknaden. Säkerligen kommer du att hitta aktörer som du inte kände till sedan tidigare, och det kanske också är de nya som kommer att passa dig bäst.

Innan du skaffar ett bytt bredband är det smart att göra en grundlig jämförelse. Genom att själv bilda dig en uppfattning om de olika företagen du kan bli kund hos, kan du avgöra vilket som passar dig bäst. Så vad bör man egentligen titta på?

Antalet GB

Hur många GB som erbjuds varierar ganska kraftigt. En del bolag har en betydligt lägre gräns för maxdata än andra. Vill du enbart ha ett par GB i månaden kan du i princip titta på vilken aktör som helst, men när du kommer upp i stora mängder är det tydligt att det finns vissa företag som är bättre anpassade för detta än andra.

Ska du använda bredbandet som din primära källa till internet kan det vara bäst att välja fri surf om du till exempel vill kunna skicka stora filer, streama musik och film samt om ni är flera som ska dela på det. Det är inte alla mobila bredband som kan köpas med fri surf, så det blir ett mindre antal aktörer kvar att jämföra om det är detta du eftersöker.

Alla mobila bredband kan inte spara surf

För den som har ett abonnemang idag där mobilsurf sparas, kan det låter självklart att så bör vara fallet. Så är det dock inte med alla mobila bredband. Väljer du en plan där du inte kan göra det, är det desto viktigare att välja en plan som är så nära din faktiska förbrukning som möjligt. Annars finns det en risk att du förlorar en hel del GB som du annars hade kunnat sparat hos en annan aktör.

Familjeabonnemang?

Är ni flera som ska dela på bredbandet kan det löna sig att beställa ett familjeabonnemang. Faktum är att det är ganska stora summor pengar som kan sparas på detta. De flesta aktörer erbjuder detta, så det kan vara bra att jämföra de olika familjeplanerna mellan varandra.

Alltså, håll utkik efter:

  • Antalet GB
  • Om du kan spara surf
  • Familjeabonnemang