Hårtransplantation i Göteborg – pris och tips inför ingreppet

Hur mycket kostar det att göra en hårtransplantation i Göteborg och vad är bra att tänka på inför ett sådant ingrepp? Även om själva ingreppet inte är speciellt avancerat eller tidskrävande kan det finnas många frågor och funderingar. Nedan finns mer att läsa om att göra en transplantation – pris och annat bra att veta.

Hårtransplantation i Göteborg – Pris

Vilket pris gäller för en hårtransplantation i Göteborg? Det kan förstås skilja sig mellan olika kliniker som utför just det ingreppet och det kan vara en bra idé att jämföra innan en bokning görs. Här är det dock bra att inte bara stirra sig blind på priset – utan det är även bra att kolla olika klinikers erfarenhet och så vidare, då även det kan skilja sig.

Det kan även vara bra att veta att ett pris för en hårtransplantation ofta beror på antal grafts – det vill säga hur många hårsäckar som ska transplanteras.

Nedan följer ett prisexempel hämtat från en klinik i Göteborg:

  • 1500 grafts – 36 000 kr
  • 3000 grafts – 48 000 kr
  • 3500 grafts – 52 000 kr

Det kan vara svårt att avgöra ett pris för en hårtransplantation på egen hand, inte bara för att det kan skilja sig mellan olika kliniker i Göteborg, utan även för att det kan vara svårt att uppskatta hur omfattande transplantation som behövs.

Många kliniker erbjuder dock en kostnadsfri konsultation så att patienterna enklare ska kunna bilda sig en uppfattning kring just omfattning och pris.

Tips inför ingreppet

En hårtransplantation är ett ingrepp som inte tar mer än ett par timmar – ca 4–8 timmar beroende på omfattning. Inför ingreppet kan det vara smart att ta ett par dagar ledigt från jobbet för att kunna fokusera på återhämtning.

För den som kommer långväga för att göra transplantationen i Göteborg kan det vara en idé att ta in en eller ett par nätter på hotell, för att slippa dom besvär som en resa kan medföra. Är detta inte möjligt är det bästa alternativet att resa med bil, då det inte alltid är bekvämt att åka tåg, buss eller liknande.

En seriös klinik kommer givetvis berätta om förberedelser och annat som kan vara bra att känna till, men det kan alltid vara lugnande för nerverna att själv läsa på och skaffa information i förväg.