En modern korsett är olik 1500-talets korsetter

Korsetten härstammar från det plagg som kvinnor bar under sina klänningar på 1500-talet. Det är med andra ord långt mer än 500 år sedan som detta plagg först såg dagens ljus. En korsett användes då för att ge kvinnor en för den tiden mer åtråvärd figur. Detta gjordes genom att midjan stramades åt vilket gav ett smalare intryck. Den variant av plagget som då användes var förstås otroligt obekväm att bära.

Som tur är har mycket hänt sedan dess, även om de flesta kvinnor fortfarande kanske har en viss nidbild av plagget. Moderna korsetter är dock skapta för att låta kvinnor andas fritt och gräver sig inte djupt ner i huden som motsvarigheten på den viktorianska tiden. Dagens variant definierar istället dina naturliga kurvor snarare än att tvinga din figur att formas på ett obekvämt och onaturligt sätt.

Det finns dessutom en rad olika korsetter på marknaden att välja mellan idag. Du kan till exempel välja att bära en korsett som ett sexigt underklädesplagg. Men det finns även andra varianter av plagget som används inom mode samt rehab. För sakens skull kommer vi dock i denna text att fokusera på den sexiga varianten.

En korsett kan ge stöd åt dina bröst

Det finns många möjliga anledningar till att du vill bära en korsett. Dessa inkluderar att plagget:

  • ger intryck av en smalare kroppsform
  • får dig att känna dig lite sexigare
  • ger stöd åt dina bröst

Ja, du läste rätt på den sista punkten! Som de allra flesta känner till bidrar en korsett till att skapa illusionen av större bröst. Detta åstadkoms genom att brösten dras uppåt och trycks samman mot mitten av ditt bröst. Många kvinnor bär därför detta plagg antingen fristående eller under ett annat plagg. Detta helt och hållet i syfte att framhäva sin byst.

Många korsetter kan dock göra så mycket mer än att enbart få dina bröst att se större ut. Till exempel kan de på ett effektivt sätt ge stöd åt stora och tunga bröst. Detta ger avlastning åt din nacke och rygg. Så storbystade kvinnor bär även plagget för att få bättre stöd för sin byst.