Transportera cykeln

När man ska flytta till en ny lägenhet, ska ut på landet eller på andra sätt förflytta sig långt bort så vill många ha ett smidigt sätt att få med sig sin cykel. Med en cykelhållare från Thule så kan man transportera cykeln på bilen utan risk för att den skadas. På flera cykelhållare finns det dessutom plats för upp till fyra cyklar så att hela familjen kan ta med sig sina. Det är även bra att ha en cykelhållare när man ska till olika cykeltävlingar om man är sugen på att åka ett lopp. Man känner inte direkt för att cykla hela vägen till tävlingen och riskera att ta ut sig för mycket.

Thule cykelhållare

Cykelhållarna har en unik och stilren design som är både snygga och lättanvända. De olika varianterna kan sättas på biltaket, på bakluckan och på dragkroken. Man behöver aldrig vara orolig för att varen cyklarna eller bilen skadas eftersom cykelhållarna är noga testade för att passa perfekt på bilen. Det fins även många smarta tillbehör som gör att det går väldigt smidigt att transportera cyklar och på så vis kunna komma iväg och cykla snabbare.

På tåget

För de som inte har någon bil så finns alternativet att ta med cykeln på tåget. Dock så måste man ofta registrera cyklar som specialbagage, kolla in cykeltransportväskor här, och på vissa tåg är det helt förbjudet att transportera cyklar. Det bästa är att kolla upp informationen innan på SJs hemsida innan man bokar biljetter för att försäkra sig om att man verkligen kommer på tåget med cykeln.

På bussen

På bussar som Flixbus och Swebus kan man ibland få ta med sin cykel som specialbagage om man anmäler det innan och man lägger cykeln i bagageutrymmet. Det är upp till varje företag ifall de godkänner det så det bästa är att kontakta bussbolaget i god tid innan resan.

I kollektivtrafiken

De som inte ska så långt med sin cykel, men ändå så pass långt att det inte går att cykla hela vägen så finns alternativet att ta med cykeln i kollektivtrafiken. Det finns dock många regler som man måste följa. Man får exempelvis aldrig ta med sin cykel på tunnelbanan och få bussar tar emot en passagerare med en cykel. Dock så brukar pendeltåg och lokalbanor godkänna en cykel ifall det är mellan vissa klockslag, detta för att en cykel tar så pass mycket plats.