Diversifiera dig genom att köpa guld i Malmö

Tror du att vi står inför en möjlig lågkonjunktur i närtid? Då kan du vilja diversifiera dig lite grann genom att köpa guld i Malmö av en seriös aktör. Genom att göra detta kan du nämligen sprida riskerna i din investeringsportfölj och samtidigt stålsätta dig för lågkonjunkturen. Läs vidare så berättar vi mer!

Genom att köpa guld i Malmö kan du diversifiera din portfölj

Det finns flera olika sätt på vilka du kan diversifiera din investeringsportfölj. Till exempel kan du välja att

  • komplettera din aktieportfölj med indexfonder
  • ha en andel av portföljen i kontanter
  • investera globalt snarare än i enbart svenska bolag.

Ett annat bra sätt att diversifiera portföljen är att köpa lite guld i Malmö och förvara detta i exempelvis ett bankfack eller kassaskåp. Genom att göra detta kan du sprida riskerna lite grann genom att lägga till fysiskt guld som ett tillgångsslag i din portfölj. På så vis diversifierar du portföljen och får samtidigt ett bra skydd mot den stigande inflationen. För i takt med att värdet på den dominerande valutan i världen, den amerikanska dollarn, minskar brukar värdet på guld istället öka.

Passa på att investera innan guldpriset skjuter i höjden

Analyser har gjorts kring när det är som mest fördelaktigt att köpa på sig lite guld. Data som sträcker sig från 1975 till 2021 visar att den bästa tiden att göra detta vanligtvis är i början av januari, i mars och i början av april. Sedan kan det även vara ett bra läge att investera i denna råvara från mitten av juni till början av juli. Det viktiga är dock att du passar på att investera innan guldpriset eventuellt skjuter i höjden. För när börserna börjar falla på nytt är det redan “för sent” – då är denna trygga hamn redan fylld med investerare som har sökt skydd mot nedgången.

I slutändan spelar det dock inte extremt stor roll vilken tid på året du väljer att köpa guld i Malmö. Det viktiga är att du tar hänsyn till guldpriset, och detta avgörs av tillgång och efterfrågan. Ju större efterfrågan är desto högre kommer priset att stå och vice versa.