Vad är en bonus hos spelbolagen?

Vad är en bonus hos spelbolagen?

Konkurrensen bland spelbolagen är stenhård, ett sätt för dem att sticka ut är att erbjuda en bonus. Dessa kan se ut på olika sätt och de skiljer sig åt beroende på vilket spelbolag som ger ut dom. Sedan första januari i år får spelsidorna enbart erbjuda sina kunder en bonus, och det är vid registreringstillfället. Detta är bra då de brukade använda bonusar för att locka in kunder att spela ännu mer.

Den vanligaste typen av bonusar är en såkallad matchbonus, det innebär att du sätter in en summa och spelbolaget ”matchar” den med 100%. Således har du ett ”riktigt” saldo (pengarna du satte in) och ett bonussaldo (pengarna spelbolaget gav dig). För att göra om bonussaldot till ”riktiga” pengar behöver du omsätta bonuspengarna ett antal gånger. Det är detta som kallas omsättningskrav och de skiljer sig åt, men brukar vara 3–10 gånger bonussumman. Du vill givetvis ha så lågt omsättningskrav som möjligt.

Ovanpå omsättningskravet brukar det även finnas ett minimumodds och en tidsram. Minimumoddset är där för att du inte ska lägga på matcher som i princip har avgjorts. Dessa minimumodds brukar ligga på 1.5–2.5 gånger pengarna, genom detta finns det ändå många möjligheter. Det finns också en tidsram, de bra spelbolagen brukar ha upp till ett år medans sämre bara har i en vecka. Detta är en faktor som är viktig att kolla på om du väljer att plocka ut en bonus.

Konsekvenserna av att man inte följer de regler och villkor spelbolagen ger ut i samband med ett bonuserbjudande är att de tar pengarna. Av just denna anledning är det viktigt att ha koll på vad som gäller. Tyvärr brukar spelbolagen gömma denna information för att de vill att du ska bryta mot reglerna så de kan ta pengarna. Det kan därför vara av värde att vända sig till en hemsida som har stenkoll på spelbolagens olika relger och villkor, t.ex. denna hemsidan.